Uno piu’

Kompanija Unopiu’ je osnovana 1978. godine u Soriano nel Cimino u srcu sela Tuscia, petnaest kilometara od Viterboa, na području koje je vjekovima posvećeno kulturi vrtlarstva. Za malo više od trideset godina ova mala radnja, pretvorena je u evropskog lidera nameštaja za otvorene prostore.

Moguće je vidjeti širok spektar proizvoda iz prve ruke u filijalama Unopiu’, osjetiti materijale, iskoristiti pomoć i dobiti detaljnu procjenu vaših posebnih zahtjeva. Ovogodišnji izgled izložbenih salona i prodavnica Unopiu’ povjeren je Martin Berghinz, svetskom stručnjaku za međunarodni dizajn kuća i arhitekturu.
Novi koncept se usredsređuje na kreiranje konceptualnih ali eksplicitnih prikaznih prostora, koji ističu proizvod čak i sa tehničke tačke gledišta. Miješanje estetike i funkcionalnosti, prirodnosti i tehnologije gdje promjena punih i praznih, transparentnih i neprozirnih površina, aludira na fluidniju interakciju između unutrašnjih i spoljašnjih prostora vašeg doma.

Za Unopiu, konkurentnost znači prvo postaviti potrebe kupca. Kontinuirana automatizacija kompanije, racionalizacija i konstantna kontrola proizvodnih procesa karakterišu različite oblasti proizvodnje, uz održavanje kvaliteta, izdržljivosti, preciznih detalja i ljepote.

U proizvodnom centru Unopiu’ materijali se tretiraju sa zanatskim iskustvom u kombinaciji sa najavangardnijim mašinama. Drvo se tretira pod pritiskom za savršeno prilagođavanje spoljašnjem okruženju i obrađuje u savremenoj stolarskoj radionici gde su stvoreni svi modeli i strukture kataloga, pružajući sve tipove i oblike koji su potrebni. Takođe metali – gvožđe, liveno gvožđe, čelik, aluminijum – su pametno oblikovani prema njihovoj fleksibilnosti i otpornosti. Vlakna, prirodna poput ratana i sintetičkih poput vaprolaka, su ručno tkana po staroj sofisticiranoj tradiciji. Brza pošiljka je uvijek zagarantovana zahvaljujući širokom asortimanu proizvoda na zalihama Unopiu’.

Hotel Version Maquis – Bonifacio

Le Plongeoir – Nice

Hotel Albatroz – Cascais

Wine Experience Hotel – Monverde

Gran Meliá – Roma

Grand Hotel Europa Palace – Sorrento